Hypnose therapie

Hypnose kan jou helpen om problemen op te lossen. Het kan helpen bij het overwinnen van angsten, maar ook bij het stoppen met roken en afvallen. Eng? Dat valt reuze mee! Hieronder lees je een korte uitleg. Wil je graag meer weten? Neem dan contact op met Marloes via marloes@tremafit.nl of 06-45236666. 

 

Wat is hypnose?

Hypnose is eigenlijk een diepe vorm van ontspanning, maar zonder dat je slaapt. Je zou het kunnen vergelijken met een soort van dagdromen. In een rustige ruimte zonder prikkels, brengt de hypnotherapeut je via verschillende ontspanningstechnieken onder hypnose. Vaak worden er visualisatieoefeningen gedaan, zoals dat je jezelf voorstelt dat je op een strand bent. Hypnose lukt alleen als iemand er ook echt voor open staat. Op het moment dat er iets gebeurt wat niet bij je past en wat je niet wilt, ‘ontwaak’ je direct uit de hypnose. De hypnose therapeut kan jou dus geen dingen laten doen die je niet wilt.

Hoe kan hypnose helpen?

Heel veel van wat je in je dagelijks leven doet, doe je onbewust. Slechts een klein gedeelte van je handelingen doe je echt bewust. Door je ervaringen bouw je een zogenaamde kritische factor op. Een soort firewall in je onderbewustzijn, die er bijvoorbeeld voor zorgt dat je voor sommige dingen bang bent. Door jou in volledige ontspanning te brengen, kan de therapeut contact maken met jouw onderbewustzijn en de firewall opnieuw programmeren. Zo kan de therapeut bijvoorbeeld jouw verlangen naar een sigaret wegnemen. Je zou dit onmogelijk zelf kunnen doen. Want je kunt zelf niet bij je onderbewustzijn. Een hypnose therapeut kan dat wel en kan je zo gemakkelijk van je problemen afhelpen.


Bij welke problemen kan hypnose helpen?

Je kunt heel veel met hypnose. Het is bijzonder effectief bij het oplossen van angsten, afvallen, stoppen met roken of andere verslavingen. Maar je kunt het ook inzetten bij migraine, voor betere prestaties op school, bij rouw, faalangst of gewoon om te ontspannen. Vaak zijn er maar 1 of 2 sessies nodig om het probleem te verhelpen. 

Meer weten?
Voor meer informatie over deze methode en om een afspraak te maken, kun je contact opnemen met Marloes Kamp via marloes@tremafit.nl of 06-45236666. Een consult en behandeling kost in totaal € 149,95. 


Hypnose kan bij veel problemen helpen.
Bijvoorbeeld bij stoppen met roken, afvallen, plaatsen van een virtuele maagband maar ook als je b.v. last hebt van stress, piekeren, te weinig zelfvertrouwen. Als natuurgeneeskundige en hynotherapeut wil ik graag samen met jou de kracht in jou terugvinden.
Zie ik je snel in mijn praktijk in het mooie Twente?

 

Groetjes Marloes


Je kunt voor hypnose terecht bij onze locatie in Almelo (Lorentzlaan 7a).