Mindfulness

Aandacht voor het hier-en-nu

Mindfullness verwijst naar een term uit het Boedisme. Het betekent: met aandacht en bewustzijn aanwezig zijn in het hier-en-nu,  zonder te oordelen, zonder dingen anders te willen maken dan ze zijn. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een training in mindfulness positieve effecten heeft bij mensen met chronische pijn, hartklachten, maagdarmproblemen, angststoornissen, depressies en slaapproblemen, en dat die effecten ook op de lange termijn aanhouden. Ook bij mensen zonder klachten verbetert mindfulness de kwaliteit van leven aanzienlijk.

Piekeren de baas

Mindfulness draait niet alleen om concentratie op het nu. Het gaat het er ook om alle gevoelens te accepteren zoals ze zijn, zonder ze te willen veranderen. Negatieve gevoelens zoals pijn en verdriet worden namelijk juist erger, naarmate we harder naar een oplossing zoeken. Door de gevoelens te accepteren, maak je het probleem minder groot en overheersend, en bespaar je een hoop energie. Door deze andere manier van kijken naar de werkelijkheid, kunnen mensen beter omgaan met lichamelijke en emotionele pijn. Piekeren wordt verleden tijd.


"Mindfulness verscherpt je waarneming en de verwerking ervan."


Trainingen

Marloes Kamp geeft samen met Anette Broekhuis, regelmatig trainingen Mindfulness. De trainingen zijn voor iedereen die het leven anders wil ervaren. Tijdens een training doen we oefeningen in yoga en meditatie, waarmee je leert je op je eigen ademhaling te concentreren zonder deze te veranderen. Wil je meer weten over dit onderwerp en ben je benieuwd naar de komende trainingsdata? Neem dan contact op met Marloes.

 

Wat? Training Mindfulness
Waar? Lorentzlaan 7a in Almelo
Door wie? Marloes Kamp van OrthoUniek en Anette Broekhuis psychodynamisch therapeut (Praktijk Anette)

Voor wie? Voor iedereen die het leven anders wil ervaren
Wat kost het? € 360,- per persoon voor 4 trainingen
Wanneer? I.v.m. de coronacrisis is de start van de trainingen uitgesteld. 

Download
Folder Mindfulness
MINDFULNESS STAAT VOOR AANDACHT.pdf
Adobe Acrobat document 344.6 KB

Je kunt voor mindfulness trainingen terecht bij onze locatie in Almelo (Lorentzlaan 7a).