Natuurgeneeskunde

Oplossingsgericht

De natuurgeneeskunde is gebaseerd op het principe dat elk lichaam een levensenergie bevat die verantwoordelijk is voor het hebben en houden van een goede gezondheid. Soms raakt die energie uit balans en kan een lichaam zichzelf niet goed herstellen. Door te werken aan herstel in jouw natuurlijke energiebalans, stimuleren we het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Daarom kijken behandelen we bij Ortho Uniek niet de klachten maar kijken we naar jouw gezondheid als geheel, zowel op fysiek, mentaal en psychisch niveau. Zodat we daarna met een oplossingsgerichte behandelmethode, aan de onderliggende oorzaken kunnen werken.

Luisteren naar je lichaam

Sommige leef- en gedragspatronen kunnen verhinderen dat het lichaam zichzelf goed kan herstellen. Met diverse klachten tot gevolg door bijvoorbeeld stress of verkeerde voeding. Maar ook een allergie of een vitaminetekort kan er voor zorgen dat er geen of te weinig energie is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam ‘aan’ te zetten. Het is daarom belangrijk je bewust te worden van er echt speelt en wat jouw lichaam je met verschillende signalen wil vertellen. Ortho Uniek helpt je te luisteren naar je lichaam, leert jou te begrijpen waarom je lijf specifieke signalen afgeeft en stimuleert je bij het aanpassen van jouw levensstijl voor een optimale gezondheid.  


"Een goede gezondheid is een kostbaar geschenk,

dat we graag koesteren."


WElke klachten kunnen wij behandelen?

Een goed voedingspatroon bestrijd veel klachten. Het kan er voor zorgen dat medicatie verminderd kan worden of dat deze zelfs niet meer nodig zijn. In onze praktijk gebruiken wij verschillende methoden uit de Natuurgeneeskunde en Orthomoleculaire geneeskunde, zoals bijvoorbeeld Focusing, Emotional Freedom Techniques (EFT), de Biotensor, Mindfulness en Gezondheidspsychologie, waarmee wij u kunnen helpen bij de behandeling onder andere:

- overgewicht
- ondergewicht
- hoog cholesterol
- hoge bloeddruk
- BMI >25
- maag- en darmklachten
- brandend maagzuur

- allergieën en voedselintolerantie
- diabetes
- hoofdpijn/ migraine
- vermoeidheid
- snurken
- slaapproblemen
- slaap apneu

- angst- en spanningsklachten
- stemmingsproblemen en -wisselingen
- burn out
- spier- en gewrichtsklachten
- reuma/ fibromyalgie
- bijwerkingen van medicijnen
- etc.


OrthoUniek is voor natuurgeneeskunde door de VBAG erkend.
Je kunt voor natuurgeneeskundige behandelingen terecht bij onze locaties in Fleringen (Pleijhuisstraat 19) en in Almelo (Lorentzlaan 7a).