Gezonde leefstijl

Gezond door goede voeding

Om je gezond en fit te kunnen voelen is goede voeding cruciaal. Maar wat voor jou de juiste voeding is, is heel persoonlijk. Het is dan ook belangrijk om je voeding af te stemmen op je stofwisseling en conditie. Ben je bijvoorbeeld herstellende van een operatie, heb je darmklachten of vraag je veel van je lichaam door stress? Dan kan een specifiek voedingspatroon jou goed ondersteunen.

Ook bij de behandeling van de meest uiteenlopende klachten kan de juiste voeding de sleutel zijn naar een betere gezondheid. Een Griekse geneesheer uit de oudheid sprak: “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” Die stelling is tegenwoordig nog steeds actueel. Want er zijn veel klachten die ontstaan door ‘verkeerde’ voeding.

Je bent wat je eet

Door verschillende oorzaken (waaronder een verkeerd voedingspatroon) kan een lichaam uit balans raken en ongemakkelijk aanvoelen. Dat kan zich bijvoorbeeld uiten in een verminderde weerstand, vermoeidheid of concentratieproblemen. Maar ook in klachten zoals een te hoog cholesterol, een hoge bloeddruk, gewrichtsklachten en diabetes.

 

Bij Ortho Uniek besteden we veel aandacht aan wat voor jou de juiste voedselkeuze is. Want ‘je bent wat je eet’, waardoor je je zo voelt zoals je eet en door het eten van goed voedsel heb je daardoor snel minder klachten. Ook is er aandacht voor het ontgiften en reinigen van je lichaam om zo de balans te herstellen.


"Laat uw voeding uw medicijn zijn
en uw medicijn uw voeding."
(Hippocrates, Griekse geneesheer 300jr voor Christus)


Toepassingen

Een goed voedingspatroon bestrijd veel klachten. Het kan er voor zorgen dat medicatie verminderd kan worden of dat deze zelfs niet meer nodig zijn.
Ortho Uniek kan jou en/of jouw kind helpen bij het oplossen van diverse voedingsgerelateerde problemen. Een overzicht van die klachten lees op je deze pagina.

Je kunt voor voedingsadvies terecht bij onze locaties in Fleringen (Pleijhuisstraat 19) en in Almelo (Lorentzlaan 7a).